ZEYTİNBURNU

Zeytinburnu İlçesinin Kalbine Saplanan Hançer Mövenpick Otel (VİDEOLU)

Dünyanın her yerinde denize yaklaşıldıkça alçalan imar her nedense Zeytinburnu sahilinde yapılan binalar İçin bu kural geçerli olmadı. Daha önce zar zor 2 katlı bir deri satış binası yapılan yerde her nasıl olduysa 15 katlı yabancı sermayeli Mövenpick otel binası hançer gibi ilçenin kalbine saplandı.

İMAN YARABBİ'DEN İMAR YARABBİ'YE NASIL GELDİK

Zeytinburnu,Bakırköy,Küçükçekmece,Avcılar,Beylikdüzü  ve Büyükçekmece sahilleri 2002’den sonra ATAKÖY TURİZM PLANLARI KAPSAMINDA PLANLANMIŞTI.

Doğu Roma ve Bizans  İmparatorluğu  1.120 yıl, Osmanlı devleti 1453’den 1923’e kadar 470 yıl, Türkiye Cumhuriyeti 1923’den 2002’ye  kadar 79 yıl halkın ortak kulanımına açık olan sahillere imar vermeyi  aklından  dahi  geçirmezken   Ak Parti hükümetlerinde  buralara imar verilmesi çok manidardır.

İstanbul Times Haber Merkezi - Hüseyin Çetiner - Zeytinburnu - İstanbul 

SAHİLDEKİ ZEYTİNBURNU BELEDİYESİNİN ALTINDA 2000 YILLIK LAHİT VE MOZAİK ÇIKTI 200 METRE  ÖTESİNDE YER ALAN MÖVENPİCK’İN ALTINDA NASIL HİÇBİR TARİHİ BULUNTU ÇIKMAZ ?

2000 Yıllık lahit ve mozaiklerin bulunduğu bölgede Bizans soylularının yazlık olarak kullandıkları saraylarının  olabileceğini vurgulayan bilim insanları burada bu kadar eski lahit ve mozaik çıkmış ise çevresinde de mutlaka buna benzer yapıların olabileceğini vurguluyorlar.

Anıtlar kurulu başta olmak üzere tarihi değerlerimizi korumakla görevli kurum ve kuruluşların 2000 yıllık lahit ve mozaiklerin olduğu yerden başlamak kaydı ile Büyük yalı projesine kadar ki alanda detaylı bir tarihi obje çalışması yapılmalıdır.

İlçemize turist ve yatırım kazandırması bakımından bu tür projeler desteklenmeli fakat halkın yaşam alanlarına karşı daha hassas davranılmalıdır

İMAR İZNİ BELEDİYE YERİNE KÜLTÜR BAKANLIĞINDA ALINDIĞI İÇİN GERİ ÇEKME YAPILIP YAYA KALDIRIMI OTEL TARAFINDAN YAPILMAMIŞTIR İDDİASI DOĞRU MU ?

Öğrenci velilerimizin can ve mal güvenliğini kimsenin tehlikeye atmaya hakkı yok. Okul çıkış saatlerinde velilerin bekleyeceği kaldırım otel tarafından olmadığından dolayı veliler trafiğe açık yolun üstünde bekliyorlar. Kimsenin halkımızın canı tehlikeye atmaya hakkı yok.

AVM VE BÜYÜK OTELLERİN GİRİŞ KAPILARI ANA CADDE ÜZERİNDE OLUR MU ?

Eski ismi ile Demirhane yeni ismi ile Abay caddesinde direk otele giriş verilmesi bir otobüsün otele müşteri getirip bırakması demek tek şeritli olan yolda trafiğin felç olması demektir. Bu arsa gariban Mehmet amca veya Ayşe teyzenin olsaydı aynı imar verilir miydi ?

MÖVENPİCK OTELİ BİNASININ RUHSATI 2013 YILINDA ALINDI AMA İNŞAAT 2024’DE BİTTİ BU KADAR UZUN SÜREDE NELER YAPILDI ?

Eskiden 2 Katlı Deri mağazasının olduğu yer şu an Mövenpick Hotel oldu.Buranın ruhsatı 2013 yılında o günkü yönetmeliğe göre emsal dışı alanların maksimum kullanıldığı bir proje.

Tasdik yapılmış projenin ilk halinde gezilmeyen terasları var iken daha sonra Zeytinburnu belediyesinin plan notlarından imar transfer hakkı kullanılarak buraya imar transferi yapılmış bir başka bölgedeki yolda kalan parsellerin veya imar hakkını kullanmak istemeyenlerin imar hakkı bu projeye imar transferi yapılarak tadilat ruhsatı verilerek gezilemeyen teraslar kullanılır alan haline getirilmiştir.

Zübeyde hanım caddesinde yer alan konutların rüzgarını, güneşini, denizden hava,almasını engellemek doğrumu ?  

Otel binasını yapanlar  Zeytinburnu Yenidoğan mahallesi Zübeyde hanım caddesinde daha önce denizi gören 5.kattaki dairesi olan bir hak sahibin yerinde olsa ne yapardı ?

MÖVENPİCK OTEL KANUNUNİ VE HUKİKİ OLABİLİR PEKİ AHLAKİ Mİ ?

Başlangıçta orada 15 kat imar olmadığı için otel binasını yapan kişiler ilk olarak 2 katlı deri ürünleri satış binası yaptılar.

Daha sonra Ataköy turizim planları devreye girince bina yıkıldı yerine Zeytinburnu ilçesin kalbine saplanan bir hançer olan Mövenpick Otel yapıldı. Gecelik 300/500 dolar ödeyenler Marmara  Denizinin keyfini yaşayacaklar ama  Zeytinburnu’nun çamurunu ve tabakhanelerin pis kokuları ile buraya sahip çıkan  insanların güneşini havasını kimsenin engellemesi doğru değildir.

Bu Binada Zeytinburnu ilçesinin silüetini olumsuz yönde etkiliyor Sahillerde az katlı binaların olup geriye doğru binaların yükselmesi  tüm ilçenin havadan denizden ve rüzgardan faydalanması gerekmektedir  

Bu ucube binalar halkımızın sağlığı ve yaşamını olumsuz yönde etkiliyorlar.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansjı (İTHA)