Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
Üniversite hayatımdan itibaren çeşitli TV kanallarında sunuculuk yapmaktayım. Başkent İletişim Bilimleri Akademisi Spikerlik-Sunuculuk Bölümü mezunuyum. Ayrıca diksiyon eğitmenliği yapıyorum. Bunun yanında Karadeniz Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölümünü ve Halkla ilişkiler Bölümünü bitirdim. Yerel Yönetimler Bölümüne de devam etmekteyim. Okumayı, araştırmayı ve öğrendiklerimi insanlara aktarmayı seviyorum. Bu kişisel özelliklerim ilk kitabım olan Kahraman Vatan Hainleri 'ni yazmamın en temel noktası oldu zannediyorum. Ayrıca müziği çok seviyorum. İki tane de albümüm var.
Kitabınızın konusu nedir? Böyle bir konuyu kaleme almaya nasıl karar verdiniz?
- adı geçen kişiler toplumumuzun olduğu gibi her zaman için benim de ilgiyle, merakla okuduğum ve izlediğim isimlerdi. Türk toplumunun öne çıkan, sivrilen değerlerinin çok çabuk harcanmış olmasının,değersizleştirilmesinin,tabiri caizse hayatlarının zindana çevrilmesinin bir açıklaması olmalıydı. Araştırmacı kişiliğim ve merakımla birlikte bu konuyu objektif bir bakışla araştırıp, belgeleyip, belgesel niteliğinde bir kitap haline getirdim.
Kahraman Vatan Hainleri sıra dışı ve ilginç bir isim.Kitabınıza neden böyle bir isim koydunuz?
- ismini aslında ben değil Türk toplumu ve toplumu provokasyonlarıyla yönlendirenler koydu. Bana sadece bu durumu tespit edip yazmak kaldı.
Kitabınızda yer alan sizin tabirinizle kahraman vatan hainleri kimler? Bu isimleri neye göre seçtiniz?
Kitabımdaki isimler Türk halkının üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin unutamadığı ve unutamayacağı, onları tanımayan nesillerin bile hayatlarını, yaptıklarını araştırıp merakla incelediği tarihi, siyasi ve sanatçı kişiliklerden seçtim. Bu isimler Adnan Menderes,I I.Abdülhamit,Nazım Hikmet Ran,Sultan Vahdettin,Çerkez Ethem,Ahmet Kaya,Deniz Gezmiş,Enver Paşa,Yılmaz Güney,Topal Osman,Kenan Evren,Hrant Dink...
Vatan haini kavramı özellikle tarihte ve siyasette sıkça kullanılıyor.Bu kitapta ismi geçen kişiler aynı zamanda vatan haini miydi sizce?
Her şeyden önce vatan hainliği kavramını iyi analiz etmek gerekir diye düşünüyorum. Nedir vatan hainliği? Vatanını sevmemek mi, bilerek ve isteyerek kendi çıkarları için ülkesini satmak mı? Kendi ülkesinde başkalarının çıkarları için işbirlikçi olarak çalışmak mı? Birisine vatan haini demeden önce bunun bir dayatma mı veya yaratılmak istenen bir algı mı ya da toplumun o zamanın dönemin şartları altındaki bakış açısı mı, basın-medya kuruluşlarının veya dönemin iktidarının belirlediği bir karar mı, yapılan vatan hainliği mi yoksa yanlış bir uygulama mı. Bunu çok iyi tespit etmek gerekir. Ayrıca birinin kahramanı bir başkasının gözünde hain olabilir. Kitabımda yer alan isimlerin çoğu gün geldi vatandaşlıktan çıkarıldı, sürgüne gönderildi, vatan haini ilan edildi ama yine gün geldi devletimiz tarafından verilen iade-i itibar kararıyla vatan haini sıfatları silindi ya da silinmeye çalışıldı. Yani bence hainle kahraman arasındaki farkı tarih belirliyor.
6-Kitabınızdaki karakterlerin hangilerini kahraman hangilerini vatan haini olarak görüyorsunuz bir yazar olarak?
- isimlerle ilgili benim kişisel görüşüm, toplumun görüşü olamaz. Bu yaşadığımız dönemde dahi buradaki isimlerin kahraman mı vatan haini mi oldukları konusunda çoğu zaman ciddi tartışmalar yaşanıyor. Bu soruların cevabını verecek olan tarihtir ve sonuçlardır. Ben objektifliğimi koruyarak belgesel niteliğinde bir inceleme-araştırma kitabı yazdım. Bu kişilerin kahraman mı vatan haini mi olduklarının değerlendirmesini yapacak olan okuyuculardır.
Kitabınızı yazarken en çok neye dikkat ettiniz?
Kitabımı yazarken dikkat ettiğim pek çok unsur oldu aslında. Öncelikle buradaki isimlerin yaşadıkları ile ilgili doğru, gerçek ve güvenilir bilgilere ulaşıp bunları yazmam gerekiyordu. Ve bunu yaparken de tamamen tarafsız olarak, sadece o günün zamanın bilgileri ve doğrularıyla yazmam gerektiğini düşündüm.Doğru,güvenilir,belgeli,objektif kaynaklardan alıntılar yapmaya çalıştım. Bu araştırmaları yaparken de Türk halkına mal olmuş önemli değerlerin yıpratılarak hayatlarının engellenmiş olduğunu görmek beni fazlasıyla üzdü. Umarım gelecek nesiller geçmiş nesillerimizin yaptıkları hataları yapmaz ve Türk toplumunun değerlerine sahip çıkarlar. 8-
Kitabınızdaki isimlerin ortak özellikleri neydi sizce?
Kitabımda adı geçen kişiler öncelikle Türkiye'de siyasete, tarihe ve sanata damga vurmuş, ülkemizin çok önemli isimleri. Âmâ en önemli ortak noktaları Türk olmaları diye düşünüyorum. Bu özelliklerinden dolayı ne kadar bilgili,yetenekli,yürekli,cesaretli,ilerici ve milliyetçi olurlarsa olsunlar engellenmeleri,önlenmeleri için yeterli ve en büyük sebepti. Toplumun değerleri karşıt fikirdeki öteki toplum tarafından alt edilmeye çalışılır. Bu tarihte de böyle olmuştur, günümüzde de böyle, gelecekte de böyle olacaktır. Bize düşen en önemli görev ise milletimizin çıkardığı değerlerimize sahip çıkmamızdır.
Kitabınızı yazarken en çok neyden ilham aldınız?
Atatürk'ün bir sözü vardır’ ‘Kahramanı kadar haini de çok bir milletiz’ ‘Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olup, Onun bu dönemde dahi eleştiriliyor olması beni başka değerlerimizi araştırma yönüne itti.
Kitabınızı yazmanız ne kadar sürdü?
- Kitabımı yazarken pek çok farklı kaynak okudum, belirttiğim gibi tarafsız, doğru ve gerçek olmalıydı yazdıklarım. Bu süreç tam olarak iki yıl sürdü diyebilirim.
Bu sizin ilk kitabınız ama daha önce yazdığınız başka bir çalışmanız oldu mu?
- bu benim ilk kitabım ama öncesinde ilgi alanım olan psikoloji ve sosyoloji üzerine denemelerim var. Ayrıca Kırmızı Bülten Gazetesi'nde yayınlanmış onlarca makalem bulunuyor.