BİLİNÇLİ ANNE VE BABALAR DİKKAT
Her anne-baba gibi biz yetişkinler çocuklarımızın eğitimi ve gelişimi için doğru kararlar almaya ve uygulamaya çalışırız. Bunun için en iyi yerlerin resmi kuruluşlar olduğunu düşünerek oralardan yararlanırız. Biz de bu doğrultuda TÜBİTAK`ın popüler bilim kitaplarından çocuklar için hazırlanmış resimli anlatımı olan kitaplardan aldık. Çocuğumuza bilimsel ve güvenilir bir kaynaktan yararlanmanın sevinci ile bilinçli bir anne-baba olduğumuzdan her yerde bunu söylüyorduk. Ama kitapları okuturken elimize geçen bir kitapta (GÖKKUŞAĞININ TÜM RENKLERİ -2011) 26-27. Sayfalarında dikkatimi çeken bir konu ve bu konuya istinaden konulan resimler beni şaşırttı. Bu resim ve yazıyı örnek olarak sizin engin görüşlerinize sunuyorum.
KİTABIN 26. Sayfasındaki yazı;
Hepimiz aileleri ve arkadaşları
bir araya getiren özel günleri
kutlamayı severiz. Özel bir gün
belki bir doğum günü, yılbaşı,
Ramazan Bayramı ya da ışıklar
Bayramı olabilir. Her ne olursa
olsun, özel günler yaşamlarımıza
anlam ve birliktelik getirir.
Haydi kutlayalım!
Resimlerde ise bakın neler var.
Kitabın 26. - 27. Sayfasındaki resimlerinde;
1.Çam ağacı yılbaşını simgeliyor.
2.Mumlar doğum gününü simgeliyor.
3.İsrail`in yani Yahudilerin 9 mumlu şamdanı ışıklar bayramını simgeliyor.
DOKUZ KOLLU ŞAMDAN VE IŞIKLAR BAYRAMI. Menora yani Yedi Kollu Şamdan, Dokuz Kollu Şamdan yani Hanukiya ile karıştırılmamalıdır. Menora,Tapınağın var olduğu zamanlarda Kohen tarafından günde iki kere Tanrı’nın dünyaya ışık saçmasını dilemek için yakılırdı. Hanukiya ise Yahudi bayramı Hanuka‘da da kullanılır. Işıklar Bayramı olarak da bilinen Hanuka’da kullanılan şamdanlar 9 kolludur. Kudüs Tapınağı Helen imparatorluklarından Selevkos’un işgali altındaykenMakabiler Yahudi karşıtı baskılara isyan ettiler. Tapınağın içinde süren çatışmalarda Menora’daki sonsuz ateşi devam ettirebilmek için ancak bir günlük zeytinyağı kalmıştı. Bir mucize eseri şamdan ateşi sekiz gün boyunca yandı ve tapınağın yeniden inşa edilip yağ bulunmasına kadar yeterli oldu. Ortadaki kol, sağındaki ve solundaki üçer kolu yakmak amacıyla kullanılır.
4.İsrail ve Yahudilerin yıldızını görüyoruz. (Davut Yıldızı, Süleyman Yıldızı ve İsrail Devleti`nin bayrağında, Siyonizm simgesi, v.b.) olarak görüyoruz.
5.iki çocuğun kafalarında dörder adet yanan mumlar ve ellerinde sular ile Hıristiyanların vaftiz töreni simgeliyor. Benim gözümle bunları görüyorum. Ya çocuklarımız ya sizler ne görüyorsunuz?
Türkiye Cumhuriyeti`nin resmi kurumu olan TÜBİTAK`ın çıkardığı bir çocuk kitabında olması gerekenler ise;
1.Ramazan Bayramını simgelemeyen “HOŞ GELDİN RAMAZAN“ yazısı olan bir cami resmi yok.
2. Dini bayramlarımız, Kandillerimiz ve Mevlitlerimiz simgeleyen bir resim yok
3.Milli bayramlarımız (29 EKİM, 23 NİSAN, 19 MAYIS, 30 AGUSTOS, 1 MAYIS) simgeleyen bir resim yok.
4.Kurban Bayramımız yok.
Açıklamalı yazıya göre çocuğumuz bu resimlere bakarak neler düşünürler ve anne- babanın elinden verilen her şeyi doğru kabul eden çocuklarımıza bilinçli bile olsak bu ülkenin resmi kurumları kimlere hizmet ediyorlar. Bizim vergilerimizle ve bizim elimizle ne yaptıklarının farkındalar mı? % 99 Müslüman`ım diye geçinen hükümetler en azından eşitlik ilkesine göre bu kurumları yönetemezler mi?
Bizler değerlerimize sahip çıkmazsak; Nasrettin Hoca`yı da, Dede Korkut`u da hatta Tübitak`ı da kullanırlar ruhun duymaz… Bir de bu aralar izlenen Türk dizilerinde mecburiyetten mi veya mağduriyetten mi ne esas oğlanı hep iki eşli birliktelikler halinde bizlere dayatıyorlar… Toplum mühendisleri çalışıyor… Farkında mısınız?
Sorulacak surular çok ama FUZULİ ne güzel söylemiş;
“SÖYLESEM TESİRİ YOK, SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL.“
Kaynak: ATA MİRASI ULUS – Murat AKBAŞ – TOGAN YAYINLARI
İstanbul Times/ Murat Akbaş